Rólunk

TEVÉKENYSÉGÜNK

A Daalarna fő profilját a méretre készített egyedi ruhatervezés és kivitelezés jelenti. Az öltözékek haute couture minőségben, egyéni megrendelésre, mérték után készülnek. A Daalarna termékeit saját értékrend és stílusjegyek alapján tervezi, magas minőségi követelményeknek megfelelően gyártja.

 

MENYASSZONYI RUHÁK

A Daalarna Magyarország első, a haladó design trendeket követő ruhaszalonja. Jellemzőek a letisztult, kifinomult formák, a harmonikus értékkövető színvilág, a magas minőségi követelményeknek megfelelő gyártástechnológia és az egyedi tervezés. A menyasszonyi ruha tervezése mellett női alkalmi ruha és gyermek öltözékek készítésével is foglalkozunk.

ÖLTÖZÉKEK ÖRÖMSZÜLŐKNEK, KOSZORÚSLÁNYOKNAK

Örömszülők alkalmi ruháinak megtervezése, kivitelezése, valamint gyermek- és felnőtt koszorúslányruhák készítése.

ESTÉLYI ÉS ALKALMI RUHÁK, KOSZTÜMÖK

Bálok, fogadások, bankettek, estélyek, zártkörű exkluzív rendezvények, opera és színházi megjelenések, diplomációiai, protokoll események öltözékeinek tervezése, hozzá illő kiegészítők készítése.

KIEGÉSZÍTŐK

Minden ruhánkhoz hozzá illő kiegészítőt is ajánlunk: stóla, bolero, kiskabát, fátyol, hajdíszek, övek és szalagok.

 

Benes Anita a Daalarna vezető tervezője, három gyermek - Áron, Sára és Ábel - édesanyja.

           / Daalarna - vezető tervező

           / Iparművészeti Egyetem Mesterképző Intézete - Divattervező Mesterdiploma

           / ENSAD Párizs

           / Iparművészeti Egyetem, Budapest

           / Művészeti Szakközépiskola, Pécs

A magyar esküvőszakma Benes Anitát 2012-ben, 2013-ban és 2015-ben is az év esküvői öltözék tervezőjének választotta. Munkáját nemcsak itthon, de külföldön is elismerik: a Kínában rendezett Miss World 2012 döntőjében a magyar szépségkirálynő Daalarna ruhája elnyerte a World Fashion Designer Award-ot, vagyis a legszebb estélyi ruhának járó elismerést. 2013-ban a Glamour Women of the Year gálán Benes Anita kapta az év divattervezője díjat. 2017 decemberében az Ernst & Young – Az Év Üzletembere gálán Anita vehette át a díjat „Közös értékteremtés a vásárlókkal” kategóriában. 2018 májusában pedig a Femcafe.hu által szervezett Inspiráló Nők Estjén Benes Anita nyerte el 'A leginspirálóbb divattervező'-nek járó díjat.

A Daalarna 2013-ban kezdte el nemzetközi terjeszkedését: Benes Anita Milánóban, New Yorkban és Londonban is bemutatta már kollekcióját. Magyarországon kívül már több mint 50 külföldi szalonban is elérhetőek a Daalarna ruhák, többek között az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában, Hong Kongban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Írországban, Ausztriában és Svájcban.