Gyakran ismételt kérdések

Tudjuk, hogy ügyfeleink általában nagyon elfoglaltak, és nem mindig jut elég idejük a hosszas tájékozódásra. Mivel az esküvői vagy alkalmi ruha kiválasztása nem mindennapos dolog, ezért a legfontosabb kérdéseket összegyűjtöttük és válaszainkkal segítünk eloszlatni a kezdeti bizonytalanságokat. Ha a gyakori kérdések között nem találod a választ felmerülő kérdésedre, kérünk, küldj egy e-mailt nekünk az info@daalarna.hu címre és személyesen segítünk Neked!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Mit kell tennem, ha szeretnék egy időpontot egyeztetni ruhapróbára a budapesti Daalarna szalonba?

Időpontot egyeztethetsz e-mailben az info@daalarna.hu e-mail címen, a weboldalunkon található kapcsolat-felvételi űrlapon (IDŐPONTEGYEZTETÉS) keresztül, vagy telefonon a +36 30 306 4094 telefonszámon.

Mikor érdemes elkezdeni menyasszonyi ruhát keresni az esküvő időpontja előtt?

A menyasszonyok általában 6-8 hónappal az esküvőjük előtt döntik el, hogy milyen ruhát viselnek a nagy napon. Általában azt javasoljuk vendégeinknek, hogy ha már tudják az esküvőjük időpontját, érdemes tájékozódni és mielőbb ellátogatni a szalonunkba, hogy megfelelő időnk legyen kiválasztani és elkészíteni a ruhát. Nem célravezető, hogy az esküvő előtt akár évekkel korábban már időpontot kérjen a menyasszony, hiszen az esküvőig még több új kollekció is elkészül. Ilyen korán csak abban az esetben javasoljuk a kiválasztást, ha vendégünk nagyon elfoglalt, vagy külföldön él, és korlátozott alkalommal tud ellátogatni hozzánk. Ha viszont csak néhány hét áll rendelkezésre, gyakran tudunk segíteni, de ezekben az esetekben azt javasoljuk, hogy azonnal írj vagy telefonálj. Elképzelhető, hogy ilyen rövid idő alatt is el tudjuk készíteni, vagy méretedre tudjuk igazítani a tökéletes ruhát, de előfordulhat, hogy kompromisszumokat kell kötni, kevesebb lehetőség közül lehet majd választani. Alapanyagainkat kizárólag nemzetközi gyártóktól rendeljük, néhány különlegesebb anyagra akár hónapokat is várunk. Így lehet, hogy csak másik alapanyag áll rendelkezésünkre az általad elképzelt helyett. Azért jó időben választani, mert akkor minden lehetőség ideális. 

Mikor tart nyitva a Daalarna szalon?

Szalonunk hétfőtől péntekig 11.30-19.00 óráig várja a látogatókat. Hétvégén üzletünk zárva tart.

A Daalarna varrodája és központi irodája is csak hétköznap tart nyitva, 9.00-17.00 óra között.

Érkezhetek időpont-egyeztetés nélkül is?

Sajnos időpont-egyeztetés nélkül vendégeink nem tudnak ruhát próbálni, még körülnézésre, vagy kiegészítők vásárlására sincs lehetőség. Szalonunkat úgy alakítottuk ki, hogy egyszerre csak egy vendéggel tudunk megfelelően foglakozni, azt szeretnénk, hogy minden menyasszony osztatlan figyelmet kapjon. IDE kattintva kérhetsz időpontot! Az időpont kérésed akkor végleges, ha kollégánk e-mailben visszaigazolja az időpontot.

Érkezhetek-e a megbeszélt időpontnál korábban/később?

Ha korábban érkezel, még nem tudunk felkészülni a fogadásodra. Mivel üzletünk egy hangulatos kis szalon, korlátozott az ülőhelyeink száma, nem tudunk megfelelő lehetőséget biztosítani a várakozók számára. Ha késve érkezel természetesen megértjük, de a következő bejelentett ügyfelünk érkezéséig tudsz csak ruhákat próbálni. Megértésedet előre is köszönjük.

Mit tegyek, ha mégsem tudok elmenni a próbára?

Kérünk, ha mégsem tudsz eljönni a lefoglalt időpontban, próbálj meg minél előbb értesíteni minket telefonon vagy e-mailben, hogy törölhessük próbádat, és az így felszabaduló időpontot átadhassuk egy másik vendégünk számára. Figyelmességedet nagyra értékeljük!

Mit tegyek, ha csak hétvégén tudok ellátogatni hozzátok?

Üzletünk standard nyitvatartás szerint csak hétfőtől péntekig tart nyitva. Időszakosan, esküvői ruha-keresési főszezonban előfordul, hogy szombati exkluzív ruhapróbákat is tartunk „pezsgő szombat” néven. Kérjük előzetesen e-mailben vagy telefonon érdeklődj, hogy aktuális-e ilyen speciális időpont ruhapróbára.

Hol található a szalon?

Üzletünk Budapesten az 5. kerületben, a Parlament utcájában található, az Alkotmány és a Bihari János utca sarkán. A pontos cím Alkotmány u. 16. Bejárat az utcáról nyílik. Parkolni jól lehet az üzlet közelében vagy a környező utcákban. A parkolás fizetős. Közösségi közlekedéssel érkezők számára a legközelebbi megállók: Nyugati pályaudvar (3-as metró), Kossuth Lajos tér (2-es metró) vagy 4-6 villamos (Nyugati pályaudvar).

Érkezhetek akár több kísérővel is? Az összes jó barátnőmmel, családommal, rokonokkal?

Természetesen hozhatsz kísérőt, kényelmesen maximum 2-3 kísérő fér el a szalonunkban. Azonban azt javasoljuk, hogy az első próbára ne hozz túl sok kísérőt magaddal, gondold át kinek a tanácsa igazán fontos számodra, mert a túl sok különböző vélemény csak megzavar a választásban. Célszerű, ha először Te választod ki, hogy mi is az, ami igazán tetszik, és csak azt az egy-két ruhát mutatod meg a többieknek, amik között esetleg nem tudsz egyedül választani. Szakmai tanácsokkal, tapasztalatainkkal nagyon szívesen segítünk a próbád során.

Mennyi ideig tart az első próba/ruhaválasztás?

Az első találkozásra egy órát javaslunk. Egy óra tökéletesen elég arra, hogy megismerd kollekciónkat, és hogy eldöntsd, tetszenek-e a ruháink. Ezalatt mi is megismerjük elképzelésedet az esküvődről, gondolataidat az álomruháról, hogy mi is az, amit igazán szeretnél. Számunkra fontos, hogy felpróbáld azokat a ruhákat, amiket kiválasztottál, hogy megismerd modelljeinket, alapanyagainkat, és a különleges részletmegoldásokat. Természetesen ez az egy óra nem mindig elég arra, hogy végleges döntést hozz, ezért akár többször is el tudsz jönni hozzánk. Minden esetben azt javasoljuk, hogy ha a Daalarnát választod, gyere vissza egy hosszabb találkozásra, amikor a végleges megoldásokat kitaláljuk.

Mi történik az első találkozáson?

Az első találkozásnál először megkérünk, hogy meséld el elképzeléseidet az esküvődről, a ruhádról. Fontos információ az is számunkra, hogy mi az, amit kifejezetten nem kedvelsz. Jó ha felkészülsz, és kiválasztasz néhány Neked tetsző ruhát a kollekciónkból, hogy elsősorban azokat próbálhasd fel. Az elképzelésednek megfelelően javaslunk mi is modelleket, amiket érdemes felpróbálnod. A próba végén árajánlatot adunk a kiválasztott modellekre.

Hány ruhát próbálhatok fel?

Bármennyi ruhát felpróbálhatsz, ami az egy órás időbe belefér.

Mit tegyek, ha kevésnek találom az egy órát a próbálásra?

Nagyon sokan nehezen tudnak dönteni, választani. Mi is tudjuk, hogy nem könnyű az első alkalommal annyi mindenre figyelni és olyan sok információt befogadni. Arra általában viszont elég egy próba is, hogy eldöntsd, szeretnél-e tőlünk rendelni egy esküvői ruhát. Ezért szívesen ajánljuk fel, hogy ha kevésnek bizonyult az egy óra, és modelljeink tetszenek, csak több idő kell a választásra, egyeztessünk egy újabb időpontot a próba folytatására. Akár több alkalommal is szívesen látunk a végső döntés meghozataláig. Ha terveztetni szeretnél és tanácsadásra van szükséged, kérhetsz úgy időpontot, hogy a tervező is jelen legyen.

Kell-e fizetni a próbákon?

A ruhapróbák díjmentesek a Daalarnánál, próbadíjat nem kell fizetni.

Kivel találkozom a próbán?

Az előre egyeztetett időponton szalonvezető és esküvői stylist kolléganőink várnak.

Személyesen szeretnék találkozni a tervezővel, mit kell tennem?

Ha Benes Anitával szeretnél ruhát terveztetni, jelezd kolléganőinknek az üzletben vagy e-mailben vedd fel a kapcsolatot velünk, és néhány mondatban fogalmazd meg elképzeléseidet, hogy mi is előre tudjunk készülni.

Csak a meglévő kollekcióból választhatok?

A Daalarna fő profilja az egyedi tervezés és kivitelezés. A meglévő mintadarabok segítenek a saját elképzelésed megvalósításában. Akár választhatsz a kollekcióból is, de legtöbb vendégünknek minden ruhadarabot igényei szerint készítünk el. Lehetőséged van a színek, alapanyagok, díszítések, kiválasztására, sőt arra is, hogy több modellből állítsd össze a saját ruhádat. Természetesen tanácsainkkal folyamatosan segítjük döntésed. Ha például az alkatodra nem előnyös egy ruhánk, de nagyon tetszik, segítünk abban, hogy milyen változtatásokkal lehet tökéletes Rajtad is. Gyakran egy különleges szabásvonal csodát tehet!

Milyen méretben vannak a mintadarabok?

Mintadarabjainkat általában 36-38-as méretben készítjük. Ezen felül vannak plus size mintadarabjaink is 48-as méretben. Ha nem ezek a méreteid, akkor is tudsz ruhát próbálni, csak nem minden áll majd rajtad tökéletesen.

Milyen méretben készítik el a menyasszonyi ruhákat?

Menyasszonyi ruháinkat bármilyen méretben el tudjuk készíteni. Minden esetben méretet veszünk és egyedi gyártás történik.

Egyedi ruhát szeretnék terveztetni, mit kell tennem?

Vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben, meséld el vagy írd meg elképzeléseidet és egyeztetünk Veled egy időpontot. Bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani.

Csak méretre készítik a ruhákat?

Ruháinkat minden esetben méretre készítjük, abban az esetben is, ha tökéletes a mintadarab. Néhány esetben van lehetőség arra, hogy az eredeti mintadarabot megvásárolja valaki (például rövid határidő esetén).

Kölcsönözni lehet a Daalarna ruhákat?

Kölcsönzéssel nem foglalkozunk, konfekció méreteink nincsenek.

Vásárolni is tudok kész ruhát?

Kollekciónkból kész ruhát is tudsz vásárolni, abban az estben, ha a mérete megfelelő Rád (kisebb igazításra van lehetőség). Vannak azonban olyan mintadarabjaink, melyeket csak megrendelésre tudunk elkészíteni. Mivel szalonunk egyedi tervezéssel foglalkozik, ezért méretválasztékban eltérő kínálatunk van más üzletekhez képest.  A lehetőségekről személyesen az üzletben, vagy e-mailen tudunk tájékoztatni.

Segítséget kapok a kiegészítők kiválasztásában, vásárlásában is?

Igen, miután kiválasztottuk a tökéletes ruhát, tanácsot adunk a megfelelő kiegészítők kiválasztásával kapcsolatban is. Kollekciónkban megtalálhatóak egyedi fátylak, övek, bolerók, stólák. Ha mégsem találsz megfelelő kiegészítőt, nagyon szívesen tervezünk a ruhához alapanyagában és stílusában megfelelőt.

Mennyibe kerülnek a ruhák készítés esetén?

Áraink elsősorban a kiválasztott fazonoktól alapanyagoktól és a választott technológiai megoldástól függnek. Egyedi megrendelés esetén vendégeink elképzelései és szempontjai szerint tervezzük modelljeinket, így lehetőségünk van arra, hogy az árakat igény szerint alakítsuk. Árat előzetesen meglévő mintadarabjainkra is tudunk adni, kérjük írj nekünk az info@daalarna.hu címre és küldd el a kiválasztott ruha fotóját vagy weboldalon található kódszámát.

Ha megtalálom az „álomruhát", melyek a fizetési feltételek?

Megrendelés esetén 50% előleget kell fizetni, a teljes összeget a ruha átvételekor kérjük rendezni. Fizetni készpénzzel és banki átutalással lehet.

Mennyi idő alatt készül el egy ruha?

Az ideális idő egy ruha elkészítésére 4-6 hónap. Gyakran - elsősorban főszezonon kívül - rövidebb határidővel is tudjuk vállalni a ruha elkészítését. Azt viszont fontos tudni, hogy nem minden esetben tudjuk ilyen gyorsan elkészíteni a ruhákat. Ha az esküvői főszezonban tervezed esküvődet (májustól szeptemberig), érdemes minimum 4 hónapos gyártási határidővel számolni. Illetve fontos azt is szem előtt tartani, hogy a legszebb és legkülönlegesebb alapanyagainkra gyakran 3 hónapot is kell várni. Az express határidőkkel kapcsolatban kérünk keress minket telefonon, vagy e-mailben, biztosan találunk megoldást.

Hány ruhapróba ideális a méretre készítés esetén?

Általában három varrodai próbát javaslunk, ez általában elegendő. Ha vendégünk külföldről érkezik, vagy szoros az időbeosztása, bizonyos esetekben, illetve bizonyos modellek esetén kevesebb próba is elegendő a ruha elkészüléséhez.

Mit tegyek, ha fogyókúrázom?

Mindenki szeretne a legcsinosabb lenni az esküvőjén. Ha csak néhány kilót tervezel leadni a nagy napig, azt tökéletesen tudjuk követni a ruhapróbák során. Ha viszont 5-6 kg-nál több a súlyveszteség, az 1-2 méretbeli különbséget is jelenthet, amit már nehezebben tudunk követni. Ezért ilyenkor azt javasoljuk, hogy válaszd ki és rendeld meg a ruhádat, hogy biztosan el tudjuk vállalni a kért határidőre. A ruha készítésének viszont csak az utolsó hetekben állunk majd neki, hogy az alakváltozás ne okozzon problémát a varrásban. Így nyugodtan fogyókúrázhatsz, és biztos lehetsz benne, hogy a ruhád tökéletesen fog állni rajtad.

Mit tegyek, ha babát várok?

Gyönyörű kismama kollekciónkból választhatsz, de szívesen tervezünk bármelyik modellünk alapján kismama ruhát. Csak annyit kell tudnunk, hogy várhatóan hány hetes terhes leszel az esküvődön. Tapasztalataink alapján szívesen adunk tanácsot, hogy eddigi kismama vendégeink miben voltak csinosak és érezték jól magukat esküvőjükön.

Mivel készüljek a ruhapróbára?

Segítség számunkra, ha van elképzelésed arról, hogy milyen ruhát szeretnél. Érdemes átnézed a próba előtt kollekciónkat weboldalunkon vagy social media oldalainkon. Ha teljesen tanácstalan vagy az sem baj, az a dolgunk, hogy segítsünk.

A ruhapróbára testszínű fehérneműben érdemes érkezni, ami nem zavaró a fehér ruhák alatt. Nagyban megkönnyíti a próbát, ha smink nélkül érkezel, mivel alapanyagaink nagyon érzékenyek, így sokkal egyszerűbben tudsz majd öltözködni. Cipőt nem szükséges hoznod a ruhapróbára az első alkalommal. Nagy melegben, vagy ha munka után szaladsz hozzánk szívesen adunk tisztasági kendőt, hogy kényelmesebben érezd magad a próbán, bátran kérd kolléganőinktől.

Tengerparti esküvőre készülök, miből tudok válogatni?

Kifejezetten tengerparti esküvőkre is vannak modelljeink, melyeknél a legfontosabb szempont a könnyed, lágy, természetes alapanyagok használata volt, és olyan fazonokat terveztünk, amelyek nem túl nehezek vagy esetlenek a tengerparton. Akár szandállal vagy mezítláb is viselhetőek. Kérd előzetesen javaslatainkat e-mailben, vagy személyesen stylist kolléganőink is örömmel megmutatják majd a lehetőségeket.

Tudtok segíteni egyéb öltözékkel kapcsolatban is (koszorúslány, örömanya ruha, menyecske ruha)?

Természetesen nem csak a menyasszonyokra gondolunk az esküvő kapcsán. Gyermek és felnőtt koszorúslány ruhákat is szívesen készítünk, színüket, alapanyagukat mindig a menyasszony ruhájához tervezzük.

Alkalmi kollekciónk nagy részét úgy terveztük, hogy megfelelőek legyenek menyecske ruhának. A legtöbb vendégünk átöltözik az esküvő során, ezért fő szempont, hogy a menyecske ruha legyen kényelmes és szexi. Gyakori kérés, hogy viselhető legyen más alkalmakkor is. Lehet hosszú estélyi vagy rövid koktélruha. Bármelyik modellünk rendelhető más színekben is.

Az örömanyáknak minden esetben fontos, hogy csinosak legyenek gyermekeik esküvőjén, leggyakrabban egyedileg tervezzük meg öltözetüket, figyelembe véve speciális kívánságokat is. Alkalmi kollekciónk darabjait javasoljuk olyan változtatásokkal, amik szükségesek lehetnek a kor vagy az alkat miatt.

Férfi öltözékek készítésével nem foglalkozunk.

Külföldön élek, hogyan tudok Daalarna esküvői ruhát rendelni?

Amennyiben van lehetőséged ellátogatni Budapestre, várunk sok szeretettel flagship üzletünkben ruhapróbára akkor is, ha csak ritkán jársz Magyarországon.

Amennyiben nem tudsz egyáltalán hazalátogatni, javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot valamelyik külföldi viszonteladónkkal, akiknél van lehetőséged Daalarna ruha rendelésére. Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy külföldi partner szalonjaink csak bizonyos modelleket tartanak üzletünkben, nem minden Daalarna ruha elérhető náluk, valamint saját üzletpolitikájuk szerint van lehetőség rendelés leadására, ami a budapesti üzletben való rendeléstől eltérő lehet. Bármilyen kérdésed lenne, vedd fel velük direktben a kapcsolatot, és örömmel segítenek majd! Partnerszalonjaink listáját ITT találod.

Hogyan tudom megvásárolni a Dream by Daalarna és a Batz X Daalarna termékeket?

Ready-to-wear termékeinket személyesen a budapesti Daalarna Atelierben (1054 Budapest, Alkotmány u. 23.) illetve pár kattintással webshopunkban online is megrendelheted.

Mennyi idő a webshop termékek kiszállítása?

A kiszállítási idő függ attól, hogy a termék raktáron van-e, vagy megrendelésre készül. A raktáron lévő termékek kiszállítási ideje Magyarországon belül átlagosan 3-4 munkanap. Amennyiben a terméket egyedi rendelésre készítjük, a szállítási határidő 2-4 hét is lehet. Ha a gyártási idő tőlünk független ok miatt elhúzódna, minden esetben e-mailben értesítünk.

 

Milyen szállítási és fizetési lehetőségek annak a webshopban?

 

Webshopos vásárlás esetén többfajta szállítási és fizetési mód közül választhatsz. A részletekért kattints IDE.

 

Vissza tudom küldeni a webshopos termékeket?

 

Cserével, visszaküldéssel, szavatossági jogi kérdésekkel kapcsolatban kérjük kattints a VISSZAKÜLDÉS menüpontra, illetve olvasd el az ÁSZF-et.

 

Kérdés esetén hol tudom felvenni veletek a kapcsolatot?

 

Ha méretre készített esküvő-vagy alkalmi ruha kapcsán érdeklődnél, írj nekünk e-mailt az info@daalarna.hu címre, de elérsz minket telefonon is a +36 30 306 4094-es számon.

Webshopos rendelés esetén a webshop@daalarna.com címen tudod feltenni kérdéseidet.